Introducing types of dental implants

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

معرفی انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در تعریفی ساده به کاشت دندان‌های مصنوعی گفته می شود. به عبارت دیگر، در ایمپلنت ‌های دندان، با قرار دادن ایمپلنت‌ هایی در داخل دهان و قرارگیری دندان ‌های مصنوعی بر روی آن، به افراد نیازمند به دندان کمک می کند تا ضمن آنکه دندان‌ های زیباتری داشته باشند، از نعمت داشتن دندان نیز بهره مند شوند. با توجه به رواج و کاربرد بسیار ایمپلنت دندان در ادامه جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان به شرح انواع ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.

ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان بر اساس جایگاه آن نسبت به استخوان فک

ایمپلنت دندان دسته بندی‌ های مختلفی دارد که یکی از آن دسته بندی‌ ها، دسته بندی بر اساس جایگاه آن نسبت به استخوان فک است. در این نوع دسته بندی، ایمپلنت 3 نوع دارد که عبارت اند از:

انواع ایمپلنت دندان بر اساس جایگاه آن نسبت به استخوان فک

  • اندواستیل یا داخل استخوانی: این نوع ایمپلنت برای بیشتر افراد مناسب است و اغلب با ایمپلنت پیچی شکل انجام می گیرد. این ایمپلنت‌ های پیچی شکل با دورسل دندانپزشکی توسط پزشک در استخوان فک قرار می گیرد. سپس، با رشد استخوان فک، ایمپلنت پیچی شکل در داخل فک جوش می خورد و ثابت می ماند.
  • ساپ پرو استیل یا ایمپلنت روی استخوانی: در این نوع ایمپلنت، ایمپلنت‌ روی استخوان (زیر لثه) قرار خواهد گرفت. به عبارت دیگر، در این نوع از ایمپلنت ‌ها به جای ایمپلنت پیچی از ایمپلنت ‌های اسکلت فلزی استفاده می شود که داری یک یا چند میله است. به تدریج بعد از مدتی این ایمپلنت اسکلت فلزی به سطح لثه جوش می خورد و ثابت خواهد شد. سپس، دندان‌ های مصنوعی روی پایه میله‌ ها قرار داده می شود. قابل توضیح است که در صورتی پزشک از این روش استفاده خواهد کرد که استخوان ‌های ‌ فرد بیمار قادر به نگه داشتن ایمپلنت معمولی نباشد یا آنکه فرد بیمار رضایت نداشته باشد که عمل پیوند استخوان دندان انجام دهد.
  • ایمپلنت زیگوماتیک: ایمپلنت زیگوماتیک کاربرد بسیار کمی در علم دندان پزشکی دارد. از محدود موارد استفاده این روش می توان به زمانی اشاره کرد که استخوان فک کافی برای ایمپلنت داخل استخوانی وجود نداشته باشد. به عبارت دیگر، در این نوع ایمپلنت، ایمپلنت به جای قرارگیری در داخل استخوان ‌های فک، در داخل استخوان گونه قرار داده می شود.

انواع ایمپلنت داخل استخوانی

ایمپلنت دندان نوع داخل استخوانی، خود در 3 دسته طبقه بندی می شود که عبارت اند از:

  • ایمپلنت داخل پیچی شکل: این نوع ایمپلنت ‌ها شبیه ریشه دندان هستند و مانند آن عمل می کنند. به همین دلیل به این نوع ایمپلنت‌ ها، ایمپلنت ریشه‌ای نیز گفته می شود.
  • ایمپلنت تیغه‌ای: این نوع ایمپلنت ‌ها در حال حاضر به ندرت مورد استفاده پزشکان قرار گرفته می شود. اولین بار این نوع ایمپلنت ها در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفته شده است؛ اما چون ایمپلنت‌ های پیچی و سایر ایمپلنت ‌ها مزیت ‌های بیشتری نسبت به این نوع از ایمپلنت داشته‌اند، به تدریج ایمپلنت‌ های تیغه‌ای کاربرد خود را از دست دادند.
  • ایمپلنت عرضی: از جمله ایمپلنت ‌های با ثبات است که به مانند ایمپلنت ‌های پیچی کاربرد دارد. محل قرارگیری این ایمپلنت از زیر فک است که از بخش بالای فک برای قرارگیری دندان ‌های مصنوعی بیرون قرار داده می ‌شود.

انواع ایمپلنت بر اساس طول و قطر

ایمپلنت‌ دندان از نظر طول و قطر نیز دارای دسته بندی هستند. طول به فاصله افقی بین دو نقطه از پیچ گفته می شود. قطر نیز پاره خطی است که دو رأس غیر مجاور در آن به هم متصل می شود. این دسته بندی ایمپلنت از نظر قطر و طول به تفصیل در ادامه آورده شده است. این دسته بندی عبارت است از:

انواع ایمپلنت از نظر طول و قطر

  • ایمپلنت استاندارد یا معمولی: اغلب ایمپلنت استاندارد یا معمولی قطری حدود 3.5 تا 4.2 میلیمتر دارند. کاربرد این نوع ایمپلنت‌ ها در جلوی دهان است.
  • ایمپلنت پهن: این نوع ایمپلنت ‌ها همانطور که از نامشان مشخص است، قطر پهن ‌تری نسبت به سایر ایمپلنت ‌ها دارند. به عبارت دیگر قطر این نوع از ایمپلنت ‌ها در حدود 4.5 تا 6 میلیمتر می باشند که نسبت به سایر ایمپلنت ‌ها قطر بیشتری دارند و پهن ‌تر هستند.
  • مینی ایمپلنت: همان طور که از اسم این نوع ایمپلنت ‌ها مشخص است، این نوع از ایمپلنت ‌ها نسبت به سایر ایمپلنت ‌ها قطر باریک تری در حدود 2 الی 3.5 میلیمتر دارند.
rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments

No Comments

Add a New Comment:

You must be logged in to make comments on this page.